Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 20 листопада 2013 р.

Мрії дітей-сиріт про родину
на Новорічно-Різдвяні свята

«Коли хто в Ім’я Моє прийме одне з дітей таких,
той приймає мене. Хто ж приймає Мене, -
не Мене він приймає, а Того, Хто послав Мене!»
 (Мар. 9:37)

Під час новорічно-різдвяних свят, починаючи з грудня 2005 року, християнські родин приймали в гості до себе дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування з шкіл-інтернатів Тернопільської області. Організаційні питання та увагу у проведенні традиційної цієї суспільно-доброчинної програми «Подаруйте радість дитині на Різдво у родині» відіграла громадсько-молодіжна організація «Братерство сиріт», її президент, керівник щорічної програми «Подаруйте радість дитині у родині», колишній вихованець – сирота з Коропецької школи-інтернату Володимир Мазур. Характер акції є добровільний і має на меті пізнати українські звичаї під час Нового Року й Різдва Христового, щоб подарувати неповторні миті радості дітям, у яких відсутні батьки та потребують усесторонньої уваги й підтримки, в колі родини, зігрітим теплом сімейного благополуччя, з подальшим налагодженням контактів. Як зазначає керівник Програми Володимир, що дана акція, яка носить повністю безкорисливий, добровільний і самовиражений характери, щоб запобігти негативним проявам в суспільстві та краще виявити небайдужих, щирих і люблячих людей – учасників доброчинної програми, має реальні позитивні зміни й вплив на вираження інтересів майбутнього життя дітей і кращої адаптації до умов життя в сім’ї та в суспільстві.



Проаналізувавши учасників соціальних родин, можна відповісти, що 70% – це родини з районів та сільських місцевостей, що покращило показники у порівнянні з минулими програмами в зимовий час (50-60%), проте кількість родин та запрошених дітей в гості не є високою у порівнянні з іншими роками. Організація «Братерство Сиріт» дає власну точку зору на ці показники, виходячи з проведених моніторингів та опитувань від населення. По-перше, на Великодні свята (5-ть днів) добровільно зголошуються більше учасників – родин, оскільки менший період відповідальності, а ніж у зимовий час. По-друге, не у всіх родин складається ситуація, щоб запросити тих самих дітей. У кожної соціальної родини по-різному, хто їде до родичів в гості за межі області, хто їде на курорт або планова поїздка закордон, до когось приїжджають в гості здалеку або дитина, яку вони потребують, в даний час перебуває в лікарні. І головне для нових родин з сільських місцевостей, що «не у кожного є місце для ночівлі – перебування дитини» або «ми працюємо під час свят». По-третє, частина людей Тернопільщини, особливо, з сіл та селищ, взагалі ніколи не чули про дану програму, в якій може брати участь добровільно кожний житель чи родина з Тернопільщини. І не потрібно чекати аж до самих свят, щоб зареєструватися, не потрібно збирати паперів як при усиновленні. Досить зателефонувати або домовитися про зустріч. Головне, як відповідає Володимир, керівник організації «Братерство Сиріт» - це бажання родини прийняти в гості до себе дітей, які в даний момент перебувають в школах-інтернатах під час зимових канікул. В організацію «Братерство Сиріт» не можуть звертатися особи, які були засудженими і мають непогашену судимість або перебувають в розшуку правоохоронними органами, також особи, які перебувають на обліках у медичних закладах із захворюваннями.  Період перебування дітей у соціальних родинах складає два тижні. Враження представників сімей від дітей із шкіл-інтернатів були досить позитивними. Відгуки лунали, що справді дітям потрібна дана акція і це є шанс у житті кожної дитини. Діти завжди поверталися радісними, усміхненими, сповнені надією, що про них пам’ятають і відгукнуться, а можливо й заберуть назавжди – у нову сімю.
 На жаль, є велика частка дітей середнього віку, котрі неможуть ніяк потрапити в соціальні сім’ї на свята і завжди вимушені перебувати в навчально-виховному закладі під час релігійних свят чи шкільних канікул.
Приємні хвилити так швидко минають, але подарувати неповторні миті дитинства у родині може кожен або кожна сім’я з Тернопільського краю, запросивши до себе дитину із школи-інтернату, котра ніколи немала змоги побувати в соціальній сім’ї і цього потребує. Відгукнутися на дану акцію може кожна родина за телефонами у м.Тернополі 0352-40-01-09, 0352-22-03-21, моб. 097-4642370. Реєстрація родин проводиться до 18 грудня 2013 року з 11.00 год. до 19.00 год. в офісі організації «Братерство сиріт» за адресою: м.Тернопіль, бульвар Т.Шевченка, 23, офіс 69, 3-ій поверг колишнього готелю «Україна».

Запрошуємо небайдужих людей та владу України приєднатися до суспільно-корисної справи та організовувати такі акції у своїх обласних центрах із тісною співпрацею з інтернатними установами.  Для служб у справах дітей та громадських організацій та інших установ Організація «Братерство сиріт» надасть консультаційну підтримку й досвід по проведенню даних програм.


«Для нас дуже важливими є людська доброта, любов та увага. Це те, що може подарувати дітям кожен. Але ми часто кажемо, що не маємо часу, дуже заклопотані, хоча для інших справ – час знаходимо. Я хочу, щоб у нас знайшовся час і для своїх, і для не чужих дітей – тих, хто не має материнської ласки і батьківської турботи, адже вони вкрай потребують радості й уваги»,  – керівник програми-акції «Подаруйте радість дитині на Різдво/Великдень у родині», президент ГМО «Братерство сиріт» – Володимир Мазур.
Конт. ел.-пошта: orphans.office@yahoo.com
Контактний тел. 0-352-400 109, 220 321, 
моб. 0-97-4642370 (керівник програми – Володимир Мазур)

Немає коментарів:

Дописати коментар