Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 26 березня 2011 р.

НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ, ПОДАРУЙ ДИТИНІ СВЯТО!


П’ять кроків для реальної зміни долі дитини в захист її інтересів


Крок 1. РЕЄСТРАЦІЯ (до 10 квітня, займає часу до 20-25 хвилин)
Відбувається за особистою участю представників родин у робочі дні з 11:00 год. до 18:00 год. (обід з 13:30 год. до 14:30 год.). Для неповних і повних родин необхідно мати паспорти дружини й чоловіка. Для студентів, які виявили бажання прийняти дитину в гості на свята необхідно мати студентський, паспорт і заяву довільної форми про згоду Ваших батьків.

При заповненні обліково-реєстраційної картки слід відповісти на наступні запитання: 1) якого віку і статі ви бажаєте прийняти дитину, їх кількість; 2) готові ви прийняти братиків-сестричок старших-менших, їх кількість; 3) готові прийняти старших діток, в разі відсутності дітей до 11 років.   

Крок 2. ЗБІР ДОКУМЕНТІВ (до 20 квітня, займає часу 1-2 дні)
Дану консультацію можна отримати у телефонному режимі за номером телефону 0 (352) 40-01-09, моб.0-97-4642370  (з 9.00 год. до 20.00 год. у будь-які дні). Але додатково доводимо до відома, що даний документ виступає доказом того, що Ви є здоровим за станом здоров'я та підтверджує Вашу спроможність бути учасником програми.

Таким чином, необхідно мати із собою один із документів:

Крок 3. ПЕРЕВІРКА РОДИН (з 1 квітня до 20 квітня)
                На даному етапі проводиться правоохоронними органами, медичними закладами й установами про дійсність фактів, які були зазначеними під час реєстрації. На цьому кроці виконуються домовлені перевірки з представниками родин та спілкування, складаючи при цьому акт обстеження житлово-побутових умов проживання. Дані акти складають комісії і затверджуються посадовими особами від органів влади чи органів місцевого самоврядування. Житлово-побутові умови учасників програми – соціальних родин повинен оглянути спеціаліст служби у справах дітей та зробити висновок про відповідність їх санітарно-гігієнічним нормам, можливість проживання, відпочинку і виховання там дитини в період свят.

Крок 4. ПІДБІР ДІТЕЙ згідно заповнених даних (до 21 квітня)
На даному кроці опікунські ради, районні/міські служби у справах дітей та неповнолітніх виносять висновки про доцільність перебування в родині дітей. Також складають протоколи розгляду запитів від учасників програми згідно реєструючих даних і поданих документів. Представники шкіл-інтернатів отримують зведену таблицю щодо можливих бажань від учасників програми - представників родин та формують списки дітей. З дітьми проводяться ознайомчі інструкції та надаються поради щодо поведінки у соціальних родинах. Узгодження з соціальними родинами інших дітей, в разі відсутності дитини/дітей їхнім запитам, поданих під час реєстрації в обліково-реєстраційній картці.



Крок 5. НАПИСАННЯ ЗАЯВ (22 і 23 квітня)


Організовуються автобусні рейси за відповідними маршрутами до навчально-виховних закладів області. Всім представникам родин до 15:00 год. 21 квітня буде повідомлено про місце, час і дату зустрічі. З новими представниками родин провадиться бесіда та психологічні поради щодо перебування у них дітей, та їхньої адаптації до родини. Кожний представник родини зобов'язаний написати заяву (згідно форми), в якій зазначається, що відповідальність за здоров'я, життя і благополуччя дитини покладається на нього.



Представники родин, які вже приймали участь у попередніх програмах необхідно подати заяви заздалегідь і усно повідомити Організацію "БРАТЕРСТВО СИРІТ" про наміри стати учасником програми у 2011 році до 11 квітня (моб. 097-4642370, 098-5187976).


Відмова представнику родини - особі може бути за наступних обставин і мотивів:

  • людина перебуває на обліку або лікуванні у психоневрологічному чи наркологічному диспансері, або в інших медичних закладах чи установах;
  • в людини є непогашена судимість, або перебуває в розшуку правоохоронними органами УМВС України;
  • умови проживання та місце перебування для дитини не є задовільним або відсутність комфорту для дитини може завдати небажаних наслідків;
  • різниця у віці між представником родини і дитиною перевищує 45 років;
  • не досягнуто домовленостей між усіма представниками родини про перебування дитини;
  • особи, які виявили бажання запросити в гості дитину, обмежені у дієздатності чи визнані недієздатними;
  • особи, що були усиновлювачами іншої дитини, але усиновлення було скасовано або визнано недійсним із їхньої вини;
  • особи, які страждають на хвороби, перелік яких затверджений МОЗ України;
  • люди, що зловживають спиртними напоями або наркотичними засобами;
  • представники родини чи її членів, позбавлені батьківських прав;
  • особи, інтереси яких, суперечать інтересам дитини;
  • інших факторів, які виявляють сумнів або недовіру. 




1 коментар:

  1. Скажіть, будь-ласка, наскільки вдало пройшла ваша акція? Оскільки наше законодавтсво чітко не розглядає такого понятння як "гостьовий режим" і із-за цього виникає дуже багато підводних каменів. Дякую заздалегідь.

    ВідповістиВидалити