Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 4 січня 2012 р.

Сиріт готували до самостійного життя

24-25 грудня відбувся перший цикл тренінгів «Життєві премудрості» і «Дружба, кохання, секс, сімя: грані невідомого», головним завданням яких була підготовка вихованців шкіл-інтернатів до самостійного життя. У віці 14-18 років ці молоді люди залишають стіни своїх навчально-виховних закладів і починають доросле життя, яке здебільшого для них є незнайомим. Як правило, сироти погано пристосовані до відносин у соціумі, трудових колективах, не вміють будувати особисті стосунки із своїми коханими.
Цього разу навчатися приїхало 14 учнів дев’ятих класів Новосільського обласного спеціального навчально-виховного комплексу та 12 вихованців 10-11 класів Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання і 2 дівчаток із закладу освіти І-ІІІ ступенів «Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр» . Під час одного з тренінгів сироти вчилися правильно формувати свої мрії, шукати шляхи їх реалізації, досягати поставленої мети, а також визначалися із професією, баченням себе у ній, вивчали ази ведення бюджету. Інший тренінг допоміг випускникам шкіл-інтернатів визначитися із чоловічими і жіночими ролями в житті, показав шляхи побудови стосунків, щоб мати щасливу сім’ю, бути повноцінними членами суспільства.
Володимир Мазур, президент організації «Братерство сиріт», розповів, що «тренінги відбуваються в рамках проекту «Діти-сироти: на порозі дорослого самостійного життя». Випускники цих закладів не мають підтримки дорослої чи близької людини, яка б допомогла їм розумно розпорядитися грошима, які вони отримають. Також вихованці інтернатів замкнуті у собі і рідко кому довіряють взагалі. Ці тренінги покликані забезпечити хоча б мінімальну відкритість. Підготовка до дорослого життя полягає в тому, щоб дати базові орієнтири, знання і навички дитині, яка не знає батьківського піклування».
Зі свого боку члени організації «Братерство сиріт» цікавляться подальшою долею вихованців інтернатних закладів, намагаються підтримати та показати молодим людям те, що перспектива та надія є завжди.
Загалом курс з формування особистості, навиків спілкування та вміння вирішувати конфлікти пройдуть 56 сиріт-підлітків із інтернатних закладів в Коропці, Бережанах, Новому селі, Тернополі.

Партнери проекту від Тернопільського обласного фонду «Майбутнє сиріт» і члени організації «Братерство сиріт» висловлюють подяку за підтримку і допомогу Європейському Союзу через Міжнародний благодійний фонд «Друзі Дітей Україна», головою якого є Марія Миколаївна Шкраба, Тернопільській міській раді в організації забезпечення транспорту, голові готелів «Галичина-Тернопіль» Станіславу Головку за проживання, за організацію триразового харчування та двох кава-пауз в день протягом двох днів – дирекції та працівникам ресторану «Хутір», генеральному директору кондитерської фабрики «ТерА» Олександру Мамаю, власнику ТОВ «Батіг» Степану Батогу, власнику Чортківської фірми ТОВ «Ваврик і Ко» Олегу Ваврику, фізичним особам Ірині Зінько, Роману Михайлишину, Ярославу Назару, директору кафе «Зоряний ключик» Євгенії Трофімовій, дирекції ресторану «Тернозавр», директору кафе «Стара піцерія» Марії Шинке, за наповнення змістом і організації для проведення тренінгів – директору ТОВ «Видавництво «Школярик» Володимиру Головачу , дирекції торгової групи «АРС-кераміка», директору ТОВ ВКФ «Декор» Мирославу Горбатюку, директору гуртовні іграшок і канцтоварів «Гулівер» Ярославу Вавренюку, генеральному директору ТОВ «Корвет» Анатолію Вітюку, генеральному директору ТОВ «Аскор-Україна» Мирославі Сословській, директорам ТОВ «Скіфія» Олександру Шпаку та Збаразького комбінату хлібопродуктів Надії Шпак,  за страхування і безпеку дітей директору СК «Перша» Ларисі Вітюк, за надання приміщення для виконання і проведення, протягом 2-ох днів по 6-ть годин, вправ, рольових ігор, руханок, міні інтерактивних бесід, дискусій, відеолекцій, невимушених спілкувань в тренінговому центрі «АП» Владу Казанцеву та в Тернопільському обласному центру зайнятості директору Петру Химейчуку.

Немає коментарів:

Дописати коментар