Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 20 січня 2012 р.

Всі діти-сироти на Тернопіллі мали змогу повноцінно відчути свята Нового 2012 року та Різдва Христового у колі родин, а не в школах-інтернатах


Не бійтеся робити добро в інтересах дітей! 
Одна із жінок – новозареєстрована учасниця акції «Подаруйте радість дитині у родині», приїхавши власним авто 30 грудня 2011 року в інтернат сказала: жіночки, Ви мабуть тут не вперше, ану розкажіть як оце Ви берете дітей? Їй всі відповіли: А ми тут так як і Ви, також перший раз і самі хочемо про все дізнатися. Всі голосно засміялися, чекаючи подальших дій та процедури від керівництва інтернату та організаторів акції – Організації «Братерство сиріт».  


Уже сьомий рік поспіль, починаючи з 2006 року, громадсько-молодіжна організація «Братерство сиріт» ініціює проведення щорічної обласної суспільно-доброчинної програми «Подаруйте радість дитині на Різдво у родині».

Вперше, мрія кожної знедоленої дитини збулася, у 2012 році був поставлений найуспішніший результат за всі останні роки – всі діти потрапили з інтернатів, які були заплановані згаданою програмою, у соціальні родини, щоб відчути родинне тепло, пізнати традиції українського народу та радісно відпочити під час шкільних зимових канікул. До організатора заходу, президента Організації «Братерство сиріт», Мазура Володимира звернувся один з представників від ліцею-інтернату з смт.Коропець, що «Невже ж, Ви від нас забрали всіх дітей !?». Ось на такий зимово-різдвяний дарунок-відпочинок заслуговують педагоги та працівники закладу, - зі слів пана Володимира (33 роки).

Успіх програми «Подаруйте свято дитині на Різдво у родині» полягав у тому, щоб всі необхідні процедури та вимоги були виконаними у повній мірі та налагоджена тісна співпраця з органами влади, з бізнесом та фондами, які вчасно підтримали та приклали зусиль, не дивлячись на закінчення року та готовності до звітності за 2011 рік.

Особливої заслуги, уваги та ресурсів в організації підготовки та успішного втілення програми-акції доклали генерал-майор служби цивільного захисту, начальник управління МНС України в Тернопільській області Євген Лукавий, голова благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко, голові Тернопільського заводу ЗБК Михайлу Тимчуку, а також районні та місцеві служби у справах дітей.

Несподіванкою для інтернату з смт.Коропець, Монастириського району стали його сусіди з м.Бучача, які виявили найбільший намір прийняти діток до себе в гості. Педагоги й вихователі з інтернатів, як завжди, після повернення дітей із шкільних зимових канікул на навчання, запитували про кожну дитину – як там наші діти, чи були певні проблеми й труднощі, як себе поводили діти в нових обставинах?

Вивчивши всі родинні питання та чесні, безкорисливі наміри представників сімей, які готові реально допомогти діткам, врахувавши інтереси дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які готові цікаво провести зимові канікули, Організація «Братерство сиріт» не відказала ніякій родині, яка прибула організовано в інтернат або на власному авто, в даній доброчинній справі.

Представники та волонтери «Братерства сиріт» закликають всіх бажаючих представників влади, фондів, організацій та бізнесменів з інших куточків та міст, районів, областей України до підтримки та проведення доброчинної справи - програми «Подаруйте радість дитині на Великдень у родині». 

Керівник програми на Тернопільщині, колишній вихованець з інтернату-сиротинця Володимир Мазур впевнений, що служби у справах дітей та неповнолітніх нікому не відмовлять у забезпеченні права дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування на сімейне виховання в період таких канікул та свят. Організація «Братерство сиріт» охоче поділиться з іншими організаціями України набутим досвідом та проконсультує практично як впровадити програму в рамках чинного законодавства, зважаючи, навіть, і на Закон України «Про захист персональних даних».  Контактні телефони: +380 352 400109, +380 352 220321, моб. +380 97 4642370 (Володимир), ел.пошта: orphans.office@yahoo.com.     
Інформація підготовлена постійними волонтерами акції «Подаруйте радість дитині у родині»
20.01.2012 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар